• Welkom op 'planet Rolex' en haar bewoners

Over ons

Rolex 6564:kaliber

Welkom bij Rolexencyclopedie.nl

Bij de start van de site in maart 2013 was de opzet nog tweeledig. Dit heb ik toen als volgt verwoord:
“Enerzijds staan er interessante artikelen over de geschiedenis van Rolex, over opvallende modellen en over mensen die een band met Rolex hebben op vermeld.

Anderzijds is Rolexencyclopedie.nl het adres voor al uw vragen over vintage Rolex horloges tot 1980. Wat zijn de varianten van de Submariner ref. 1680? Wat is de ‘rail dial’ van de  Explorer II ‘Steve McQueen’? Welk kaliber zit er in mijn 1969 Oyster perpetual date?

Waar kan ik het beste terecht om een vintage Rolex aan te schaffen?

 

Rolexencyclopedie.nl is voortgekomen uit een jarenlange passie voor vintage Rolex horloges en ik beschouw deze site dan ook als een pure liefhebberij. Inmiddels heb ik een groot netwerk binnen de Rolex wereld opgebouwd en heb ik een ruime database met relevante informatie over vintage Rolex horloges.”

Inmiddels is de inhoud van de site een stuk diverser geworden. Een breder aanbod van onderwerpen heeft zijn weg gevonden naar publicatie en deze lijn zal in de toekomst voortgezet worden.
Om deze visie samen te vatten kom ik op de volgende beeldspraak. De kern van de site zijn de Rolex horloges. Deze kern beschouw ik als ‘planet Rolex’ met zijn eigen prachtige kenmerken en interessante eigenschappen. Deze ‘planet Rolex’ wordt bewoond door een verscheidenheid aan individuen en objecten die zeer de moeite waard zijn om voor het voetlicht te halen. Dat is waar Rolexencyclopedie.nl voor staat. Ik wens u bijzonder veel leesplezier!

Jaap Bakker

Geef een reactie