• Welkom op 'planet Rolex' en haar bewoners

De Rolex King Midas voorbestemd voor de King of Rock ‘N’ Roll
Door: admin

We zullen nooit weten of Gerald Genta de King of Rock ‘N’ Roll Elvis Presley in gedachten had toen hij voor Rolex de King Midas ontwierp. Vast staat wel dat de King Midas en Elvis voorbestemd voor elkaar lijken te zijn.
Op bovenstaande foto zien we Elvis Presley die net zijn Rolex King Midas (nr. 313) cadeau heeft gekregen van de organisatoren van “The Houston Livestock Show”. Een beloning om eer te betonen aan de King of Rock ‘N’ Roll na zes uitverkochte avonden op een rij in 1970.
Elvis Presley werd in zijn carrière steeds extravaganter en alle glitter en glamour sloeg ook over op twee van zijn grote liefhebberijen, horloges en auto’s. In 1958 was hij als Amerikaans soldaat gelegerd in Friedburg (D) en zijn dagelijks vervoer was een witte BMW 507. Onderweg werd hij belaagd door zijn vrouwelijke fans die liefdesverklaringen op de auto schreven met rode lippenstift; uiteindelijk besloot Elvis de auto rood te laten spuiten, waarschijnlijk om de berichten te verhullen. Om zijn pols droeg hij een staal/gouden Omega Constellation.

Elvis's 1957 BMW 507

Watches Of The King - Elvis Presley's Notable Timepieces

The Watch Collection of Elvis Presley - The Watch Doctor

Watches Of The King - Elvis Presley's Notable Timepieces

ELVIS' 44 DIAMOND, 18 KARAT WHITE GOLD WATCH UP FOR AUCTION

Elvis's 1973 Stutz Blackhawk

Getoonde horloges zijn een Hamilton Ventura uit zijn privécollectie die Elvis in 1961 droeg op de set van de film “Blue Hawaii” en zijn witgouden Omega van Tiffany & Co met een lunette voorzien van 44 briljant geslepen diamanten. De auto is een Stutz Blackhawk III uit 1973. De laatst gekende foto van Elvis is genomen terwijl hij reed in deze Stutz.

Het jaar was 1964 en Rolex zat middenin een periode van verandering die de positie van het merk voorgoed zou veranderen. Oprichter Hans Wilsdorf was altijd briljant in de marketing van het merk geweest maar nu begonnen Rolex horloges te verschijnen om de meest illustere en beroemde polsen ter wereld. Of het nu de Submariner, het James Bond horloge, of de Day-Date, de “Presidents’ Watch”, betrof, Rolex lag op ieders lippen en om de pols van een steeds groter wordend publiek.
Echter, in dat zelfde jaar, komt er een model op de markt waar bijna niemand het over heeft. En dat is exact wat Rolex wil met de King Midas ref. 9360, geproduceerd in een oplage van 1000 stuks en ieder gemaakt van een massieve baar goud. Een horloge dat nooit bedoeld was voor het grote publiek, maar voor een streng geselecteerde elite die het zwaarste en duurste gouden horloge in de wereld op waarde wisten te schatten. Een ontwerp van de toekomstige King van de horloge industrie, Gerald Genta.

Risultati immagini per rolex midas side

Risultati immagini per rolex midas clasp

Liggend op de zijkant van de asymmetrische kast, zien we in het ontwerp een verwijzing naar het Parthenon in Athene waarbij de band de grote kolommen nabootst. De kroon, uniek voor dit model, symboliseert de zon die meester is over de top van de Olympus waar de Griekse goden zich bevinden.
De keuze voor deze wonderlijke vorm is niet toevallig. Volgens de legende kreeg Midas, de mythische koning van Frygië , van Dionysius de gave om alles dat hij aanraakte met zijn linker hand om te zetten in goud. Vandaar de keuze om een horloge te ontwerpen om te dragen om de rechter pols, de kroon zit derhalve aan de linker kant, als een eerbetoon aan de mythe.
De kast van de King Midas had een maximale doorsnee van 27,5 mm en een dikte van 5 mm. Het gewicht bedroeg tussen de 150 en 200 gram (afhankelijk van de uitvoering). De dikte werd bepaald door het kaliber 650, 18 rubies, rhodium-plated, met handopwinding.

Vintage Rolex King Midas 9630 Gold #216/1000

Geen complicaties op dit model. Naast het logo en de uren en minuten wijzers, vinden we op de wijzerplaat alleen de Griekse inscriptie  “ΜΙΔAΣ” (“Midas”); het geheel wordt beschermd door een innovatief saffier glas.
De Rolex King Midas was een van de favoriete horloges van de King of Rock ‘N’ Roll, zie de doorleefde toestand van het horloge, en voor Rolex bestond er geen betere King dan Elvis Presley om met het model gezien te worden.

 

 

augustus 12th

11:06
Modellen