• Welkom op 'planet Rolex' en haar bewoners

PANERAI LAB-ID™ LUMINOR 1950 CARBOTECH 3 DAYS – 49 MM
Door: admin

PANERAI LAB-ID™
LUMINOR 1950 CARBOTECH 3 DAYS – 49 MM

De Panerai LAB-ID maakt gebruik van vooruitstrevende technologie die nog niet eerder vertoond is in de wereld van ‘high quality’ horlogemakerij. Zowel het ontwerp als de techniek zijn revolutionair te noemen, beide gebruikmakend van de oneindige mogelijkheden van het materiaal Carbon.

Meest opvallende kenmerk van de LAB-ID is het kaliber P.3001/C, een handopwinder met 3 dagen gangreserve. Het semi-geskeleteerde uurwerk werkt volledig zonder additionele smering en het heeft slechts vier jewels. Het slimme gebruik van de unieke kenmerken van carbon hebben er toegeleid dat de platines, bruggen, veertonnen, het echappement en de anti-shock constructie bestaan uit zelf- en droogsmerende materialen en derhalve geen enkele vloeibare smering nodig hebben. Voor de bruggen en de platine is een laag frictie composiet gebruikt dat een Tantalum gebaseerd keramiek integreert; een nieuwe generatie composieten met een hoog percentage carbon dat zorgt voor minimale frictie van de tandwielassen waardoor jewels en hun bijbehorende smering overbodig worden. De noodzaak voor smering van het echappement is geëlimineerd door de hoofd componenten uit silicone te fabriceren en het radarwerk te voorzien van een DLC (Diamond Like Carbon) coating.
Het onderhoud van dit uurwerk komt hierdoor in een heel ander daglicht te staan, Panerai geeft een garantie af voor 50 jaar.

 

Het echappement uit silicone en DLC met het balanswiel met een diameter van 13,2mm (3Hz)

De wijzerplaat heeft de klassieke, door Panerai uitgevonden sandwich structuur waarbij in de openingen voor de uurindexen en de kleine secondewijzer blauwe Super-LumiNova is aangebracht voor maximale afleesbaarheid in het donker.
De wijzerplaat zelf is bijzonder. Voor het eerst is een coating van carbon nanotubes gebruikt voor een wijzerplaat. De optische kenmerken van deze speciale coating zijn speciaal ontwikkeld om licht te absorberen, reflectie tot een minimum te beperken en de wijzerplaat een uitgesproken diep zwarte kleur te geven. Omdat het niet mogelijk is om op een wijzerplaat met deze karakteristieken tekens aan te brengen, zijn deze rechtstreeks op het dubbel ontspiegelde glas aangebracht.

Van de Panerai LAB-ID zullen 50 exemplaren gemaakt worden en door het gebruik van carbotech voor de kasten zal ieder horloge zijn eigen unieke uiterlijk hebben.

Lees hier het volledige persbericht van de Panerai LAB-ID.

PR_PANERAI_PAM00700_LAB_ID

 

mei 30th

17:10
Horlogemerken